Berichten van de Stuurgroep It Lokael

Subsidie van de gemeente SWF

Voor diverse zaken (o.a. buitenmeubilair, banners en te organiseren activiteiten) heeft de Stuurgroep It Lokael subsidie aangevraagd en gekregen van de gemeente SWF. We kunnen nu echt aan de slag met onze plannen. We zullen hierover in het Kontakt melding maken, maar ook op de website van Abbegea.

Zaterdagopeningen 2024 Dorpshuis It Lokael Abbegea

De volgende zaterdagopening van It Lokael is op 6 juli a.s. van 14.00 – 19.00 uur (17.30 – 18.30 uur keuken open). We serveren een kleine snack zoals een bakje friet, een kroket of frikandel.
3 augustus 14.00 – 17.00 uur (i.v.m. vakantieperiode), 14 september 14.00 – 19.00 uur (17.30 – 18.30 uur keuken open) en 5 oktober 14.00 – 19.00 uur (17.30 – 18.30 uur keuken open)
We verwelkomen je graag op het terras of in de binnenruimte van It Lokael! Heb je nog ideeën voor activiteiten in It Lokael, dan horen we die graag!

Kerk in Abbegea open tijdens Tsjerkepaad 2024

Op zaterdag 6 juli, zaterdag 3 augustus en zaterdag 14 september is de kerk van Abbegea geopend voor bezoekers van 13.30-17.00 uur in het kader van Tsjerkepaad 2024. We zijn nog bezig met de invulling van de eerste en laatste zaterdag, maar zaterdag 3 augustus is ingevuld:

Op 3 augustus 2024 mag ik in het kerkje van Abbega exposeren met enkele schilderijen, wat ik heel leuk vind. Mijn naam is Sietske Koopman-Engelsma en ik woon in Sneek. Vooral in de wintermaanden ben ik graag aan het schilderen en volg ik cursussen. Stillevens, landschappen en vogels zijn voor mij favoriete thema’s.

Hou de website van Abbegea en/of het Tsjerkepaad 2024 (www.tsjerkepaad.nl) in de gaten voor het laatste nieuws.
Vind je het leuk om tijdens de openstelling van de kerk op de genoemde data als gastvrouw/gastheer in de kerk aanwezig te zijn om bezoekers te ontvangen en te vertellen over de kerk (wij zorgen voor alle informatie), neem dan even contact op met een van de stuurgroepleden.

Oproep vrijwilligers

De stuurgroep is nog steeds op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen achter de bar tijdens de zaterdagopeningen. Wil je een keertje in de keuken kijken om te zien hoe dat er aan toe gaat, neem dan even contact op met een van de stuurgroepleden. We willen een pool van mensen opzetten die af en toe willen meehelpen. Ook zoeken we nog mensen voor de activiteiten die we na de zomer gaan organiseren. Wij regelen alles, je hoeft alleen maar op dat moment te helpen.

Oproep spelletjes en puzzels

Heb je nog ergens spelletjes of (complete) puzzels liggen die je niet meer gebruikt en die je eigen wilt opruimen? Wij willen ze graag hebben om te gebruiken tijdens de zaterdagopenstellingen of tijdens andere activiteiten. De spelletjes moeten er nog wel een beetje netjes uitzien en de puzzels natuurlijk compleet. Als je wilt, komen we de spellen bij je thuis ophalen. Neem even contact op met een van de stuurgroepleden of kom ze zelf langs brengen tijdens een van de zaterdagen (zie hierover wanneer It Lokael open is).