Verslag Abbegea op’e strún, 2e editie 25 mei 2024

Wat hebben we geboft met het weer! We begonnen met z’n allen in de
tent vanwege een enorme stortbui! Een lekker bakje koffie of thee deed
wonderen: het werd droog! We liepen Abbegea uit en via Ketting kwamen
we bij de boerderij van Roelof en Akke op de Rige. Hier werden we
verwent met een stukje kaas, melk en/of optimel. Ook konden we de stal
van binnen bekijken. Maar daarna het land in. Door de vele regen was het
moeilijk begaanbaar, ook al werd gezegd dat het enorm meeviel.
Landerijen van verschillende boeren hebben we doorkruist en kwamen we weer op de Rige uit. Een stukje over de weg en wederom het land in en via een smal paadje belanden we in Oosthem. Gelukkig konden we met z’n allen schuilen in het fietshokje en kregen we een flesje water en een dúmke. Het bruggetje over en via het Swalkespad kwamen we in Pikesyl. Iedereen die wilde, kon door het
Voedselbos van Nammen en Reintsje lopen. Daarna via Twiska naar de tent. En het was warm zodat er gezellig op de balen stro van Tjeerd Terpstra gegeten en gedronken werd. Fijn dat iedereen het erg naar de zin heeft gehad. Het is zeker voor herhaling vatbaar!

Team Strún, Tetje, Marijke en Coby